Kofty grillowane kotlety

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 34

Brak głosów do tej pory.

Grillowane kofty w 15 minut? Z mieszanką aromatycznych past i przypraw to czysta przyjemność.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do dużej miski przełóż mięso oraz pozostałe składniki. Wyrabiaj do powstania sprężystej masy, stopniowo dodając wodę. W razie potrzeby dodaj więcej swoich ulubionych przypraw. 
  2. Podziel mięso na równe części, po około 100 g. Uformuj walec i nadziej na potyczki do szaszłyków. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 6 – 8 minut z każdej strony. 
  3. Podawaj z sosem BBQ i musztardą. 

TIP: W tym przepisie doskonale sprawdzą się również inne rodzaje mięs, takie jak: wieprzowina oraz drób.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY