Kofty grillowane kotlety
SKŁADNIKI
- 3 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z chili House of Asia
- 2-3 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa del Sur
- 800 g mielonego mięsa wołowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki świeżej kolendry
- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego
- 1 cebula drobno pokrojona
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 50 ml wody
Do podania:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do dużej miski przełóż mięso oraz pozostałe składniki. Wyrabiaj do powstania sprężystej masy, stopniowo dodając wodę. W razie potrzeby dodaj więcej swoich ulubionych przypraw.
- Podziel mięso na równe części, po około 100 g. Uformuj walec i nadziej na potyczki do szaszłyków. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 6 – 8 minut z każdej strony.
- Podawaj z sosem BBQ i musztardą.
TIP: W tym przepisie doskonale sprawdzą się również inne rodzaje mięs, takie jak: wieprzowina oraz drób.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY