Kawa mrożona z mleczkiem kokosowym i tapioką
Takiej mrożonej kawy jeszcze nie piliście. Słodyczy napoju nadaje skondensowane mleczko kokosowe, a miłego zaskoczenia kuleczki tapioki. Całość udekoruj kleksem śmietany i napój w postaci pysznego deseru gotowy.
SKŁADNIKI
- 200 ml Mleczka kokosowego skondensowanego QF
- ½ puszki Kremu kokosowego do ubijania QF
- 100 g Pereł tapioki QF
- 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub 2 podwójne espresso
- 300 ml wrzątku
- Kostki lodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zaparz kawę i pozostaw ją do wystudzenia. Puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do ciepłej wody.
2. Ugotuj tapiokę według wskazówek na opakowaniu.
3. Przy użyciu miksera ubij bitą śmietanę na puszystą masę.
4. Do szklanek wsyp po kilka kostek lodu, a następnie powolnym strumieniem wlej mleko, dodaj perły tapioki, kawę i całość udekoruj bitą kokosową śmietaną.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY