Jak zrobić wegańskie gofry z bitą śmietaną i pulpą z papai?
Przygotuj z nami wegańskie gofry. Idealnie do tego przepisu nada się nasz zamiennik bitej śmietany – krem kokosowy do ubijania. Pamiętajcie, że wcale nie trzeba go chłodzić, aby się ubiło 😊 Dziękujemy za przepis i zdjęcia o_chochelka
SKŁADNIKI
- 1 puszka kremu kokosowego do ubijania
- 1 puszka pulpy z papai
- 3 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru lub zamiennika
- 2 łyżki oleju roślinnego + ilość do posmarowania gofrownicy
- 200 g borówek
- Opcjonalnie: listki mięty do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy umieść w misce, dodaj cukier lub jego zamiennik i ubij mikserem na puszystą masę.
- Do drugiej miski przełóż mąkę, mleko roślinne, proszek do pieczenia, sól, dwie łyżki oleju oraz jedną trzecią ubitego kremu kokosowego. Zmiksuj na najniższych obrotach, aż wszystkie składniki się połączą.
- Nagrzej gorfownicę i posmaruj płytki olejem, nałóż porcje ciasta i piecz na złoto. Gotowe gofry podawaj z kremem kokosowym i pulpą, posyp borówkami, na końcu udekoruj miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY