Jajka faszerowane grzybami shiitake w panierce panko

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Jajka to nieodłączny element Wielkanocy, dlatego nasz szef kuchni Jarek proponuje wersję na faszerowane jajka grzybami shiitake, które są niezwykle aromatyczne i smaczne. Zwieńczeniem dania będzie zarumieniona panierka panko na jajku.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugotowane jajka przekrój na pół przy użyciu ostrego noża. Następnie wydrąż połówki jajek ze skorupki, tak aby jej nie zniszczyć. Środek pokrój w kostkę.
  2. Grzyby z cebulą i pastą podsmaż na oleju przez 5-6 minut. Potem przełóż do miski, wystudź i dodaj pokrojone wcześniej jajka, całość wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Do skorupek nałóż farsz, a następnie obtocz w rozmąconym jajku wymieszanym z panko i usmaż na rumiany kolor.

TIP: Jajka przygotuj dzień wcześniej i włóż do lodówki, smaż przed podaniem.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY