Imprezowy poncz z pulpą mango i marakują Foxx Gotuje
Przygotuj się na niezapomnianą imprezę z naszym wyjątkowym ponczem! Połączenie egzotycznych pulpy Mango Alphonso i Marakuja QF Quality Food z aromatycznym rumem spiced i świeżymi cytrusami sprawi, że każda chwila stanie się wyjątkowa. Za przepis dziękujemy foxx.gotuje.
SKŁADNIKI
- 1 puszka Pulpy Mango Alphonso QF Quality Food
- 1 puszka Pulpy Marakuja QF Quality Food
- 700 ml rumu spiced
- 180 ml soku z cytryny / limonki
- 400 ml soku pomarańczowego
- 10-20 listków mięty
- 2 pomarańcze pokrojone w plastry
- 2 cytryny pokrojone w plastry
- 2 limonki pokrojone w plastry
- 100 g borówek
- lód
Syrop imbirowo-cynamonowy:
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 4-5 lasek cynamonu
- 4-5- łyżek posiekanego imbiru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W pierwszej kolejności przygotuj syrop imbirowo-cynamonowy: zagotuj wszystkie składniki i odcedź po 15 minutach.
- Do dużego pojemnika wsyp dużo lodu, im więcej tym drink będzie mniej rozwodniony.
- Dołóż do tego posiekane cytrusy i borówki. Zalej rumem, pulpą mango i markują, sokiem z cytryny i limonki i syropem imbirowo-cynamonowy. Wrzuć miętę i sok pomarańczowy i gotowe.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY