Gulasz z indyka z musztardą i grzybami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 47

Brak głosów do tej pory.

Delikatny indyk w aromatycznej musztardowej kremowej potrawce z grzybami – idealny pomysł na sycący, domowy obiad.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Indyka wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy dijon, przyprawą garam masala, solą, pieprzem, cynamonem i papryką. Dodaj 3 łyżki oleju, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  2. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż cebulę, marchew, czosnek. Dodaj liście laurowe, mięso i grzyby shiitake. Smaż kilka minut. 
  3. Dodaj musztardę dijon i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (ok. 30–35 minut).
  4. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj musztardę francuską i śmietankę. Całość zagotuj, dodaj posiekany koperek i wymieszaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY