Grillowany ser halloumi z musztardą miodową i dżemem wiśniowym
Idealnie ugrillowany cypryjski ser z dodatkiem smakowitego sosu na bazie wiśniowego dżemu i pikantnej musztardy Dijon to świetna przekąska podczas letniego grillowania. Ten elastyczny ser doskonale sprawdzi się również jako dodatek do sałatek.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka musztardy Dijon miodowej
- 3 łyżki dżemu wiśniowego
- 1 serek halloumi
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Mix sałat do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W misce wymieszaj musztardę z dżemem.
2. Ser halloumi pokrój w długie paski o grubości 1,5 cm i szerokości 2 cm. Włóż je do miski i zalej oliwą.
3. Kawałki sera nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
4. Rozgrzej grill, a następnie grilluj ser na ruszcie na złoty kolor.
5. Ser podawaj na sałacie z przygotowanym sosem dżemowo-musztardowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY