Grillowane żeberka w sosie BBQ

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Sezon grillowy już się skończył? U nas trwa on cały rok! Przecież zawsze można użyć grilla elektrycznego i przygotować pyszną kolację ze znajomymi. A nie ma grilla, bez soczystych, aromatycznych żeberek BBQ! Dzięki dodatkowi ostrego sosu Louisiana danie jest kusząco pikantne, a przyprawa chili con carne nadaje mu meksykańskiego zacięcia. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

1h

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Marynata:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Żeberka dokładnie natrzyj marynatą, a następnie zawiń w folię aluminiową.
  2. Rozgrzej grill. Zawinięte żeberka rozłóż na ruszcie i grilluj przez 45 minut. 10 minut przed końcem rozwiń żeberka i sprawdź wykałaczką czy są miękkie oraz posmaruj je sosem barbecue. Pozostaw na ruszcie do momentu zapieczenia.
  3. Gotowe żeberka pokrój na porcje i posyp świeżym szczypiorkiem.

TIP: Zamiast grillowania żeberek możesz je również piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY