Grillowane warzywa z woka z musztardą miodową

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Nie ma nic łatwiejszego, smaczniejszego i bardziej chrupiącego niż grillowane warzywa z woka. Wok BBQ charakteryzuje się tym, że posiada otwory w podstawie lub dookoła, lecz pamiętaj, że zamiast grillować warzywa w woku, możesz wyłożyć je prosto na ruszt.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki musztardy miodowej Maille
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Gaea
  • 250 g brokuła podzielonego na różyczki
  • 1 bakłażan pokrojony w grube plastry
  • 1 cukinia pokrojona w grube plastry
  • 3 małe buraki pokrojone w plastry
  • 2 papryki pokrojone w paski

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj wszystkie warzywa i skrop je oliwą z oliwek. Dodaj musztardę miodową i dokładnie wymieszaj całość.
  2. Rozgrzej grill. Warzywa przełóż do woka postawionego na ruszcie i grilluj, aż będą miękkie.
  3. Podawaj samodzielnie lub w towarzystwie grillowanego mięsa lub ryby.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY