Grillowane polędwiczki z czerwonym curry

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 5

Brak głosów do tej pory.

Odkryj sposób Pysznie czy przepysznie na soczystego kurczaka. Monika zmiksowała czerwoną pastę curry Kanokwan i sos sojowy House of Asia i stworzyła idealną marynatę do mięsa. Zrób ją w domu i przekonaj się jak działa.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min + czas marynowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Majonez curry:

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżka soku z limonki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Polędwiczki z kurczaka oczyść z błon i osusz ręcznikiem papierowym.
  2. W miseczce wymieszaj: olej, sól, pieprz, paprykę słodką, czerwoną pastę curry Kanokwan, sok z limonki, sos sojowy jasny House of Asia i natkę pietruszki.
  3. Do marynaty włóż polędwiczki i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na ok. 2 godz. w lodowce a najlepiej na całą noc.
  4. Polędwiczki grilluj z każdej strony 4 min na rozgrzanym ruszcie. Majonez wymieszaj z curry i sokiem z limonki. Podawaj od razu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY