Grillowane polędwiczki z czerwonym curry
SKŁADNIKI
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżka Pasty curry czerwonej Kanokwan
- 500 g polędwiczek z kurczaka
- 5 łyżek oleju
- 1/3 łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Majonez curry:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 1 łyżka soku z limonki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Polędwiczki z kurczaka oczyść z błon i osusz ręcznikiem papierowym.
- W miseczce wymieszaj: olej, sól, pieprz, paprykę słodką, czerwoną pastę curry Kanokwan, sok z limonki, sos sojowy jasny House of Asia i natkę pietruszki.
- Do marynaty włóż polędwiczki i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na ok. 2 godz. w lodowce a najlepiej na całą noc.
- Polędwiczki grilluj z każdej strony 4 min na rozgrzanym ruszcie. Majonez wymieszaj z curry i sokiem z limonki. Podawaj od razu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY