Gofry z mleczkiem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki
Czas na prawdziwie letni przepis! Bezglutenowe gofry z owocami serwujemy w towarzystwie polewy z wegańskiego mleczka skondensowanego i dżemu jeżynowo- porzeczkowego. To danie na pewno przywoła wakacyjne wspomnienia! Przepis przygotował nasz kucharz Jarek Owczarczyk.
SKŁADNIKI
- 240 g mieszanki do gofrów
- 200 ml mleczka skondensowanego
- 200 g dżemu o smaku jeżyn i czarnej porzeczki
Do dekoracji:
- maliny, porzeczki ,borówki według uznania
- mięta
- cukier puder
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Gofry przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do ciepłej wody.
- Usmażone gofry posmaruj dżemem. Udekoruj owocami, a całość polej mleczkiem skondensowanym. Delikatnie posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty .
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY