Galaretka z tapioką i pulpą mango Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 103

Brak głosów do tej pory.

Spróbuj prostej i smacznej galaretki z tapioką i owocami! Wykorzystaj Tapiokę perły duże Quality Food i Pulpę z mango Alphonso bez dodatku cukru od QF Quality Food. Dodaj do tego 2 galaretki o smaku cytrynowym i ulubione owoce, na przykład borówki. Możesz także dodać ulubiony serek homogenizowany dla jeszcze lepszego smaku! Za przepis dziękujemy Smukłe.widelce.

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min + czas gotowania tapioki i zastygania deseru

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  1. 150 g Tapioki perły duże QF Quality Food
  2. 450 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukry QF Quality Food
  3. 2 galaretki np. cytrynowe
  4. owoce np. Borówki

*opcjonalnie ulubiony serek homogenizowany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Tapiokę ugotuj według instrukcji na opakowaniu (połowę porcji) – nadmiar możesz zamrozić i wykorzystać do kolejnego deseru.
  2. Galaretki rozpuść i ostudź.
  3. Do słoiczków dodaj po 2 łyżki gotowej tapioki, zalej galaretkę i odstaw na ok 1 h do zastygnięcia.
  4. Na wierzch nałóż ulubiony serek*, zalej delikatnie pulpą mango (wcześniej zmieszaj ją z kilkoma łyżkami rozpuszczonej galaretki) i na wierzch wrzuć owoce.
  5. Deser trzymaj w lodówce do zastygnięcia.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY