Galaretka z tapioką i pulpą mango Smukłe Widelce
Spróbuj prostej i smacznej galaretki z tapioką i owocami! Wykorzystaj Tapiokę perły duże Quality Food i Pulpę z mango Alphonso bez dodatku cukru od QF Quality Food. Dodaj do tego 2 galaretki o smaku cytrynowym i ulubione owoce, na przykład borówki. Możesz także dodać ulubiony serek homogenizowany dla jeszcze lepszego smaku! Za przepis dziękujemy Smukłe.widelce.
SKŁADNIKI
- 150 g Tapioki perły duże QF Quality Food
- 450 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukry QF Quality Food
- 2 galaretki np. cytrynowe
- owoce np. Borówki
*opcjonalnie ulubiony serek homogenizowany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tapiokę ugotuj według instrukcji na opakowaniu (połowę porcji) – nadmiar możesz zamrozić i wykorzystać do kolejnego deseru.
- Galaretki rozpuść i ostudź.
- Do słoiczków dodaj po 2 łyżki gotowej tapioki, zalej galaretkę i odstaw na ok 1 h do zastygnięcia.
- Na wierzch nałóż ulubiony serek*, zalej delikatnie pulpą mango (wcześniej zmieszaj ją z kilkoma łyżkami rozpuszczonej galaretki) i na wierzch wrzuć owoce.
- Deser trzymaj w lodówce do zastygnięcia.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY