Galaretka kiwi z nasionami chia, musem z papai i świeżą marakują
Jeśli szukasz pomysłu na łatwy, ale efektowny deser dobrze trafiłeś! Nasz szef kuchni przygotował przepis na egzotyczny i banalnie prosty deser z wykorzystaniem naszej aromatycznej pulpy z papai, marakui oraz nasion chia.
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka nasion chia
- 1 puszka 450 g pulpy z papai
- 1 puszka 170g pulpy z marakui
- 1 galaretka o smaku kiwi
- Mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodaj do niej nasiona chia, przelej do szklanek i wstaw do lodówki pod lekkim skosem, tak aby zgęstniała.
- Gotową galaretkę wyjmij z lodówki, szklanki uzupełnij musem z papai i udekoruj marakują i miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY