Frytki a’la belgijskie z sosem gochujang bulgogi O’Food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Frytki a’la belgijskie z pysznym sosem stworzonym z majonezu i sosu gochujang bulgogi od O’Food. To pozycja obowiązkowa dla wszystkich frytkożerców.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w słupki grubości około 1×1 cm, przełóż do miski z wodą oraz cukrem i odstaw na 15-20 minut. Po tym czasie wyjmij na ręcznik papierowy i dokładnie osusz.
  2. W garnku rozgrzej olej do temperatury 150°C (użyj termometru) i smaż frytki partiami, aż osiągną jasno złotą skorupkę. Wyjmij na ręcznik papierowy, odsącz i polej octem.
  3. Ten sam olej rozgrzej tym razem do 180°C i ponownie usmaż w nim frytki.
  4. Przygotuj sos: wymieszaj majonez z sosem gochujang.
  5. Gotowe frytki polej przygotowanym sosem, posyp serem pecorino i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY