Frytki a’la belgijskie z sosem gochujang bulgogi O’Food
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ O’Food
- 2 łyżeczki Octu ryżowego House of Asia
- 1 kg ziemniaków mączystych (klasa C)
- 2 łyżki cukru rozpuszczone w 2 l wody
- 1 l oleju do smażenia
- 2 łyżki majonezu
- 50 g tartego sera pecorino
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ziemniaki obierz, pokrój w słupki grubości około 1×1 cm, przełóż do miski z wodą oraz cukrem i odstaw na 15-20 minut. Po tym czasie wyjmij na ręcznik papierowy i dokładnie osusz.
- W garnku rozgrzej olej do temperatury 150°C (użyj termometru) i smaż frytki partiami, aż osiągną jasno złotą skorupkę. Wyjmij na ręcznik papierowy, odsącz i polej octem.
- Ten sam olej rozgrzej tym razem do 180°C i ponownie usmaż w nim frytki.
- Przygotuj sos: wymieszaj majonez z sosem gochujang.
- Gotowe frytki polej przygotowanym sosem, posyp serem pecorino i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY