Ekspresowe piernikowe muffinki Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 27

Brak głosów do tej pory.

Sięgnij po przepis na efektowne babeczki, które robią się prawie same. Dzięki kremowemu mleczku kokosowemu KARA, babeczki będą pysznie wilgotne, a kleksy z kremu kokosowego i pulpy z marakui pięknie ustroją cały deser. Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc.

Ilość porcji

Liczba porcji

15

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 200 ml Mleczka kokosowego light 11% KARA
  • 3 szklanki mąki (np. orkiszowej jasnej typ 630 lub pszennej)
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki cukru (lub zamiennika jeśli używasz)
  • 3 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika

Na wierzch:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Wszystko (bez powideł) zmiksuj chwilę na wolnych obrotach. Na koniec dodaj powidła i wymieszaj do połączenia.

2. Formę do babeczek wyłóż papilotkami i nałóż masę.

3. Piecz ok. 20 min w 190’C termoobieg.

4. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw babeczki do wystudzenia.

5. Śmietankę kokosową ubij i nałóż rękawem cukierniczym na babeczki. Polej pulpą z marakui i gotowe.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY