Ekspresowe piernikowe muffinki Jakjalubiejesc
Sięgnij po przepis na efektowne babeczki, które robią się prawie same. Dzięki kremowemu mleczku kokosowemu KARA, babeczki będą pysznie wilgotne, a kleksy z kremu kokosowego i pulpy z marakui pięknie ustroją cały deser. Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc.
SKŁADNIKI
- 200 ml Mleczka kokosowego light 11% KARA
- 3 szklanki mąki (np. orkiszowej jasnej typ 630 lub pszennej)
- 1 szklanka oleju
- 3/4 szklanki cukru (lub zamiennika jeśli używasz)
- 3 jajka
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki powideł śliwkowych
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
Na wierzch:
- 1/2 puszki Pulpy z marakui QF Quality Food
- 1/2 puszki Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wszystko (bez powideł) zmiksuj chwilę na wolnych obrotach. Na koniec dodaj powidła i wymieszaj do połączenia.
2. Formę do babeczek wyłóż papilotkami i nałóż masę.
3. Piecz ok. 20 min w 190’C termoobieg.
4. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw babeczki do wystudzenia.
5. Śmietankę kokosową ubij i nałóż rękawem cukierniczym na babeczki. Polej pulpą z marakui i gotowe.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY