Deser dyniowy z pulpą mango

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 10

Brak głosów do tej pory.

To deser dla prawdziwej jesieniary. Dynia podbita pomarańczowym kolorem i słodkim smakiem pulpy mango, aksamitny krem kokosowy i korzenny smak cynamonu to wyjątkowo udane połączenie. Koniecznie wypróbuj ten deser od mientablog u siebie.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Puree z dyni wymieszaj z pulpą z mango, cukrem, cynamonem oraz agar agar i podgrzej w rondelku. Gdy się zagotuje odstaw z ognia do ostudzenia.
  2. Krem przelej do ¾ wysokości szklanek i schłódź. Gdy zastygnie ozdób kremem kokosowym, wiórkami i chipsami kokosowymi oraz pistacjami. Całość oprósz cynamonem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY