Coco cotta z borówkami Delicious Place

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 122

Brak głosów do tej pory.

Coco cotta z borówkami – warstwa borówkowa i śmietankowo-cytrynowa, zrobiona na bazie mleczka kokosowego Kara, to deser, który podbije serca każdego miłośnika kokosa. Za przepis dziękujemy Delicious Place.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 minut + około 8 godz chłodzenia

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Warstwa borówkowa:

Warstwa śmietankowo-cytrynowa:

Dodatki:

  • garść borówek
  • mięta lub melisa do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Warstwa borówkowa:

Żelatynę zalej w szklance zimną wodą. Mleczko kokosowe i śmietankę wlej do rondelka, dodaj cukier i podgrzej, aż prawie się zagotuje. Zdejmij z palnika i wrzuć namoczoną żelatynę, wymieszaj do rozpuszczenia. Wsyp borówki i zblenduj. Masę wlej do 3 lub 4 pucharków/szklaneczek, a po wystudzeniu wstaw do lodówki na 3 godz.

Warstwa śmietankowo-cytrynowa:

Żelatynę zalej w szklance zimną wodą. Mleczko kokosowe, śmietankę, cukier i skórkę cytrynową podgrzej, aż prawie się zagotują. Zdejmij z palnika i wrzuć namoczoną żelatynę, wymieszaj do rozpuszczenia. Wystudź i wylej na stężałą warstwę z borówkami. Wrzuć po kilka całych borówek i wstaw do lodówki na minimum 5 godz.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY