Chłodnik z pulpą mango alphonso i chili

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Latem nie może zabraknąć na Twoim talerzu przepysznych, orzeźwiających chłodników, dlatego tym razem skuś się na naszą niesamowicie egzotyczną wersję tego letniego klasyka. Połączenie rozkosznie słodkiego mango z pikantnością chili to coś, co musisz spróbować!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

 

Do podania:

2 łyżki pestek dyni, natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do dużej miski wlej pulpę mango oraz mleczko kokosowe. Mieszając, cienkim strumieniem wlewaj bulion.
  2. Dodaj imbir, pastę chili, miętę oraz sok z limonki, a następnie za pomocą blendera zmiksuj całość dodając oliwę z oliwek.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendra. Wstaw do lodówki.
  4. Chłodnik podawaj prosto z lodówki, posypany prażonymi orzechami lub pestkami dyni i miętą.

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY