Bowl z orzechowym sosem satay Ros Thai Thai
Poznaj bogactwo, orzechowego smaku sosu satay Ros Thai Thai. Mientablog stworzyła przepis na miskę pełną dobroci, skomponowaną ze świeżych składników i zamarynowanym tofu w powyższym sosie. Jest naprawdę pysznie! Zobaczcie przygotowanie przepisu > Kliknij tutaj
SKŁADNIKI
- 60 ml sosu satay
- 2 łyżki różowego imbiru
- 1 łyżka białego sezamu
- 100 g szpinaku baby
- 170 g czerwonej kapusty
- awokado hass
- pęczek rzodkiewki
- 200 g fasolki edamame (użyłam mrożonej)
- 180 g naturalnego tofu
- 1 łyżka oliwy
- pół pęczka świeżej kolendry
- opcjonalnie sos satay do podania jako dip
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tofu kroimy w kostkę, nacieramy sosem satay i odstawiamy.
- Umyty szpinak przekładany do misek. Kapustę szatkujemy, awokado kroimy w plastry, rzodkiewki w cienkie plasterki.
- Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, przelewamy zimną wodą i obieramy. Wszystkie składniki układamy obok szpinaku.
- Tofu smażymy na oliwie, przekładamy na warzywa i posypujemy sezamem. Dodajemy kolendrę i podajemy.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY