Bowl z orzechowym sosem satay Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Poznaj bogactwo, orzechowego smaku sosu satay Ros Thai Thai. Mientablog stworzyła przepis na miskę pełną dobroci, skomponowaną ze świeżych składników i zamarynowanym tofu w powyższym sosie. Jest naprawdę pysznie! Zobaczcie przygotowanie przepisu > Kliknij tutaj

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 60 ml sosu satay 
  • 2 łyżki różowego imbiru
  • 1 łyżka białego sezamu 
  • 100 g szpinaku baby
  • 170 g czerwonej kapusty
  • awokado hass
  • pęczek rzodkiewki
  • 200 g fasolki edamame (użyłam mrożonej)
  • 180 g naturalnego tofu
  • 1 łyżka oliwy
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • opcjonalnie sos satay do podania jako dip

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Tofu kroimy w kostkę, nacieramy sosem satay i odstawiamy.
  2. Umyty szpinak przekładany do misek. Kapustę szatkujemy, awokado kroimy w plastry, rzodkiewki w cienkie plasterki.
  3. Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, przelewamy zimną wodą i obieramy. Wszystkie składniki układamy obok szpinaku.
  4. Tofu smażymy na oliwie, przekładamy na warzywa i posypujemy sezamem. Dodajemy kolendrę i podajemy.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY