Boba drink mango marakuja Gotujzdiego
Gotuj z diego przychodzi z idealną propozycją na Sylwestra lub imprezę karnawałową. Diego stworzył z naszej tapioki oraz pulp mango i marakui wyskokowy drink bubble w wersji bezalkoholowej i alkoholowej, a inspiracją do jego stworzenia była ostatnia podróż do Azji.
SKŁADNIKI
- 1/2 szklanki Tapioki perły duże QF Quality Food
- 450g Pulpa z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 170 g Pulpy marakuja QF Quality Food
- 5 szklanek wody
- bąbelki*
- kostki lodu
- limonka
- cukier
*Użyj wymiennie: bezalkoholowego szampana / tonic / wodę mocno gazowaną / sprite
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do wrzącej wody wrzuć tapiokę i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając, tak aby kuleczki się nie skleiły. Proporcja wody do pereł powinna wynosić 10:1.
- Zdejmij tapiokę z ognia i odstaw na 12 godzin do namoczenia. Po tym czasie przepłucz kuleczki tapioki i przenieś je do garnka.
- Zalej je ponownie 2 szklankami wody i 1 szklanką pulpy mango, dodaj cukier i gotuj około 5 minut, aż kuleczki tapioki staną się przeźroczyste. Odcedź i przelej zimną wodą.
- Przenieś tapiokę do pojemnika i zalej pozostałą pulpą mango. Wymieszaj i schłodź.
- Do wysokiej szklanki typu long nałóż 2-3 łyżki kuleczek. Dodaj lód, około 8-10 kosteczek na szklankę. Całość zalej ulubionymi bąbelkami.
- Na wierzchu nałóż 2-3 łyżki pulpy z marakui. Drink udekoruj plastrem limonki i włóż rurkę do bubble tea.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY