Bezglutenowy chłodnik z botwiny i szparagów
SKŁADNIKI
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 100 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia lub Mleczka kokosowego 16-19% UHT Kara
- 4 łyżki Octu ryżowego House of Asia
- 1 pęczek botwinki
- 150 g szparagów zielonych
- 1 ogórek zielony
- 4 rzodkiewki
- 1 l bulionu warzywnego
- 30 g kolendry drobno pokrojonej
- 30 g dymki drobno pokrojonej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczka pieprzu
- 2 jajka ugotowane na twardo
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Liście botwinki drobno pokrój, buraki zetrzyj na tarce, a szparagi pokrój w cienkie plasterki.
- Bulion doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojoną botwinkę i szparagi. Ponownie zagotuj, dodaj ocet i wystudź. Dopraw mleczkiem kokosowym oraz ziołami. Wymieszaj.
- Ogórka i rzodkiewkę zetrzyj na tarce jarzynowej, posól i odstaw na 5 min. Odciśnij nadmiar wody i dodaj do zupy. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw solą oraz pieprzem.
- Chłodnik wstaw do lodówki. Podawaj z jajkiem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY