Bezglutenowy chłodnik z botwiny i szparagów

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 36

Brak głosów do tej pory.

Idealny na wiosenne dni – lekki, odżywczy i gotowy w 45 minut! Dzięki paście z czosnku, imbiru i chili oraz mleczku kokosowemu, ten chłodnik zyskuje wyjątkowy smak – bez zbędnych kalorii!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Liście botwinki drobno pokrój, buraki zetrzyj na tarce, a szparagi pokrój w cienkie plasterki.
  2. Bulion doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojoną botwinkę i szparagi. Ponownie zagotuj, dodaj ocet i wystudź. Dopraw mleczkiem kokosowym oraz ziołami. Wymieszaj.
  3. Ogórka i rzodkiewkę zetrzyj na tarce jarzynowej, posól i odstaw na 5 min. Odciśnij nadmiar wody i dodaj do zupy. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Chłodnik wstaw do lodówki. Podawaj z jajkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY