Bezglutenowe kruche ciasteczka z komosą ryżową i chia Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Lekkie i ciasteczka z quinoa, zaserwuj je swoim dzieciom bez obaw. Ciasteczka są bezglutenowe, zdrowe i smaczne dzięki zastosowaniu nasion chia i komosy ryżowej od Quality Food. Zrobisz je w zaledwie 30 minut z kilku składników. Za przepis dziękujemy Justynie smuklewidelce. Zobacz jak przygotować te pyszne ciasteczka krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

12

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Quinoa ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok 20 minut od zagotowania), odsącz.
  2. Do ostudzonej kaszy wbij jajko oraz dodaj kokos, chia, miód i płatki owsiane.
  3. Na wyłożoną papierem blaszkę uformuj ciasteczka za pomocą łyżki.
  4. Upiecz w 180 st. Ok 15 minut, aż się zarumienią.
  5. Gotowe ciacha polej roztopioną czekoladą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY