Bezglutenowe kruche ciasteczka z komosą ryżową i chia Smukłe Widelce
Lekkie i ciasteczka z quinoa, zaserwuj je swoim dzieciom bez obaw. Ciasteczka są bezglutenowe, zdrowe i smaczne dzięki zastosowaniu nasion chia i komosy ryżowej od Quality Food. Zrobisz je w zaledwie 30 minut z kilku składników. Za przepis dziękujemy Justynie smuklewidelce. Zobacz jak przygotować te pyszne ciasteczka krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 75 g Quinoi komosy ryżowej mieszanej QF
- 3 łyżki Nasion chia QF
- 2 łyżki miodu
- 1 jajko
- 2 łyżki wiórków kokosa
- 1 szklanka zmielonych płatków owsianych
- 4 kostki ulubionej czekolady
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Quinoa ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok 20 minut od zagotowania), odsącz.
- Do ostudzonej kaszy wbij jajko oraz dodaj kokos, chia, miód i płatki owsiane.
- Na wyłożoną papierem blaszkę uformuj ciasteczka za pomocą łyżki.
- Upiecz w 180 st. Ok 15 minut, aż się zarumienią.
- Gotowe ciacha polej roztopioną czekoladą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY