Babka kokosowa z polewą mango Czarna Wisienka

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Łapcie kolejny przepis na Wielkanoc. Tym razem Czarna Wisienka proponuje idealne połączenie mango i kokosa w postaci babki. Ta drożdżowa zazwyczaj króluje na polskich stołach, a gdyby nadać jej innego wymiaru? Koniecznie wypróbujcie przepis od Izy. Kokosowy krem KARA i słodka pulpa mango Quality Food to przepyszny duet. Zobaczcie przepis krok po kroku>Kliknij tutaj 

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

60 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 200 g kremu kokosowego Kara
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 90 g cukru
  • 60 g masła
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Polewa:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mąkę przesiej i połącz ze wszystkimi składnikami. Masę przełóż do formy na babkę i piecz 50 minut w 170 stopniach.
  2. Do rondelka wlewamy pulpę. Dodajemy agat i podgrzewamy przez 3 minuty. Polewę przekładamy na przestudzoną babkę.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY