Babka bananowo-kokosowa Waffle.plantation
Kolejny pomysł na wielkanocną babę. Po dodaniu bananowej pulpy i mleczka kokosowego babka z pewnością będzie ujmować wilgotnym i mięciutkim środkiem. Dziękujemy za przepis na ten czarujący przepis Magdzie waffleplantation.
SKŁADNIKI
- 200 g pulpy z banana QF
- 200 ml mleczka kokosowego 16-18% BIO Kara
- 400 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 60 g roztopionego masła
- 60 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 1.5 łyżeczki sody
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe oraz kakao. Wymieszaj całość.
- Wbij jajka, wlej roztopione masło, pulpę z bananów i mleczko kokosowe. Całość połącz do powstania jednolitej masy.
- Umieść masę w foremce wysmarowanej masłem. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Babkę udekoruj polewą lub cukrem pudrem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY