Babeczki mango z kremem kokosowym Delicious Place

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 88

Brak głosów do tej pory.

Razem z Natalią Delicious Place mamy dla Was turbo szybki przepis na Wielkanocne babeczki. Dzięki naszej pulpie mango będą miały pyszny, egzotyczny posmak, ale także będą mięciutkie i wilgotne. Ubity krem kokosowy Kara jeszcze bardziej urozmaici ten deser. Koniecznie sprawdźcie.

Ilość porcji

Liczba porcji

12

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia.
  2. W drugiej misie połącz ze sobą pulpę mango, jajka, cukier i olej.
  3. Sypkie składniki wsyp do mokrych i wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Ciasto nakładaj z łyżką do foremek na babeczki (najlepiej silikonowych) do 3/4 ich wysokości.
  4. Piecz w 180℃ przez 23 minuty. Wystudź na kratce do wypieków.
  5. Schłodzony krem kokosowy ubij z cukrem pudrem około 4 min, aż będzie sztywny. Przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim wystudzone babeczki. Dodatkowo udekoruj posypkami itp.

TIP: Pozostałą pulpą mango możesz polać gotowe babeczki.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY