Azjatycki wrap z airfryera
SKŁADNIKI
1 opakowanie Tortilla wrap z chili Casa del Sur
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
100 g Panierki panko House of Asia
Kilka Papryczek Jalapeno zielonych Casa del Sur
200 g kurczaka
½ średniego ogórka pokrojonego w półplasty
4 liście sałaty lodowej lub innej
Kilka pomidorków cherry przekrojonych na pół
1 cebula czerwona pokrojona w piórka
1 jajko
1 łyżka oleju najlepiej w sprayu
4 łyżki Sosu Sukiyaki Kanokwan
2 łyżki majonezu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka pokrój na kawałki, dopraw sosem sojowym jasnym i przyprawą chińską. Obtocz w jajku i opanieruj w panko. Wstaw do airfrayer’a na 10 minut i 180°C. Przed włożeniem spryskaj delikatnie olejem.
- Rozłóż wrapy i posmaruj majonezem. Na środek rozłóż warzywa, papryczki jalapeno oraz pokrojonego na kawałki kurczaka. Całość polej sosem sukiyaki i zwiń wrapa. Wstaw do airfrayer’a na 5 minut 180°C.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY