Azjatycki wrap z airfryera

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 27

Brak głosów do tej pory.

Ekspresowy wrap z azjatyckim twistem? Z House of Asia i Casa del Sur przygotujesz go w airfryerze w 20 minut!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

1 opakowanie Tortilla wrap z chili Casa del Sur

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia

100 g Panierki panko House of Asia 

Kilka Papryczek Jalapeno zielonych Casa del Sur

200 g kurczaka 

½ średniego ogórka pokrojonego w półplasty

4 liście sałaty lodowej lub innej

Kilka pomidorków cherry przekrojonych na pół

1 cebula czerwona pokrojona w piórka

1 jajko 

1 łyżka oleju najlepiej w sprayu 

4 łyżki Sosu Sukiyaki Kanokwan

2 łyżki majonezu 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kurczaka pokrój na kawałki, dopraw sosem sojowym jasnym i przyprawą chińską. Obtocz w jajku i opanieruj w panko. Wstaw do airfrayer’a na 10 minut i 180°C. Przed włożeniem spryskaj delikatnie olejem.
  2. Rozłóż wrapy i posmaruj majonezem. Na środek rozłóż warzywa, papryczki jalapeno oraz pokrojonego na kawałki kurczaka. Całość polej sosem sukiyaki i zwiń wrapa. Wstaw do airfrayer’a na 5 minut 180°C.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY