Odwrócony sernik z marakują

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 41

Brak głosów do tej pory.

Chwila w kuchni, reszta w lodówce — ten sernik robi się sam. Orzeźwiająca marakuja gwarantuje deser jak z kawiarni! Za przepis dziękujemy pysznekadry.

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min + czas chłodzenia

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Herbatniki zmiel na drobny piasek i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masą wyłóż dno oraz boki tortownicy (18 cm), dokładnie dociskając. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  2. W dużej misce połącz kremowy serek z roztopioną białą czekoladą. Dodaj ubitą śmietankę kokosową i delikatnie wymieszaj szpatułką, aż składniki się połączą.
  3. Wylej połowę masy serowej na schłodzony spód z herbatników i wyrównaj.
  4. Na masę wylej pulpę z marakui, a następnie przykryj resztą masy serowej. Stuknij lekko tortownicą o blat, aby wyrównać powierzchnię i pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza.
  5. Wstaw sernik do lodówki na minimum 8 godzin, a najlepiej na całą noc.
  6. Po schłodzeniu wyjmij sernik z lodówki, delikatnie odwróć go na talerz i zdejmij obręcz tortownicy. Zajadaj łyżką.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY