Jak zrobić ekspresową zupę pho?
SKŁADNIKI
Ekspresowa zupa Pho z kurczakiem
1 opakowanie Bulionu do przygotowania zupy Pho z makaronem i
kurczakiem K- products
100 g Makaronu do zupy Pho House of Asia
4 łyżki Kiełków fasoli mung House of Asia
4 garście świeżej kolendry
chili (wg uznania)
cebula dymka
6 plastrów piersi z kurczaka cienko pokrojonej
Ekspresowa zupa Pho z wołowiną
1 opakowanie Bulionu do przygotowania zupy Pho z makaronem i
wołowiną K- products
100 g Makaronu do zupy Pho House of Asia
4 łyżki Kiełków fasoli mung House of Asia
4 garście świeżej kolendry
chili (wg uznania)
cebula dymka
6 plastrów polędwicy wołowej cienko pokrojonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ekspresowa zupa Pho z kurczakiem
1. Weź dwa słoiki i do każdego wlej po połowie bulionu.
2. Do każdego słoika włóż: wstążki makaronu ryżowego, świeżą kolendrę, kiełki fasoli
mung, drobno pokrojone chili, cebulę dymkę, plastry piersi z kurczaka.
3. Całość zalej wrzącą wodą, zakręć słoik i odstaw na 7-10 minut, aż makaron
zmięknie.
4. Po tym czasie zupa Pho jest gotowa.
TIP: Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić smak bulionu, dodaj do słoików po jednej
łyżce sosu sojowego i po łyżece pasty z imbiru.
Ekspresowa zupa Pho z wołowiną
1. Weź dwa słoiki i do każdego wlej po połowie bulionu.
2. Do każdego słoika włóż: wstążki makaronu ryżowego, świeżą kolendrę, kiełki fasoli
mung, drobno pokrojone chili, cebulę dymkę, plastry wołowiny.
3. Całość zalej wrzącą wodą, zakręć słoik i odstaw na 7-10 minut, aż makaron
zmięknie.
4. Po tym czasie zupa Pho jest gotowa.
TIP: Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić smak bulionu, dodaj do słoików po jednej
łyżce sosu sojowego i po łyżece pasty z imbiru.