Puree ziemniaczane z boczkiem
SKŁADNIKI
- 50 g Sosu z grzybów Shiitake House of Asia
 - 500 g obranych ziemniaków (klasa C)
 - 100 g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
 - 100 g masła
 - 1 jajko
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
 - 2 łyżki drobno posiekanej dymki
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i odcedź, następnie przepuść przez praskę, dodaj masło, jajko, sos z grzybów, sól i całość wymieszaj.
 - Boczek wytop na patelni, dodaj cebulę, smaż przez chwilę, a następnie przełóż do miski z puree i całość wymieszaj.
 - Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10-15 minut w temperaturze 220 °C, podawaj z dymką.
 
SPRAWDŹ
			
			POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
			
			POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY