Skrzydełka w słodko-kwaśnej marynacie Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Odkryj sekretny składnik Moniki Pysznieczyprzepysznie na soczyste skrzydełka z piekarnika. Dzięki dodatkowi słodko-kwaśnego sosu Ros Thai Thai do marynaty skrzydełka będą mięciutkie, soczyste i przepyszne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 60 g masła
  • 3 łyżki oleju
  • 1,5 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • Świeże listki tymianku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Skrzydełka porozcinaj. Do pieczenia użyj tylko najgrubszych części.
  2. Masło roztop, dodaj olej, sól, pieprz, paprykę słodką mieloną, czosnek granulowany, sos Ros Thai Thai oraz listki tymianku. Marynatę dokładnie wymieszaj.
  3. Skrzydełka zalej marynatą i dokładnie wymieszaj (możesz zostawić je na całą noc).
  4. Piekarnik nagrzej do 180*C góra dół. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Marynatą, która pozostała na dnie miski posmaruj dodatkowo skrzydełka na blaszce. Piecz ok 40 min aż, będą złociste
  5. Podawaj z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY