Ryż z żółtym jackfruitem i kremem kokosowym
Owoc jackfruita jest najnowszym odkryciem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Można z niego przygotować wiele smacznych i pełnowartościowych dań. Nasza propozycja to połączenie ryży jaśminowego, jackfruita z kremem kokosowym. Danie jest proste w przygotowaniu i zajmie Wam zaledwie 20 minut. Smacznego!
SKŁADNIKI
- 565 g żółtego jackfruita QF
- 200 g ryżu (np. jaśminowego)
- 100 ml kremu kokosowego Kara
- 2 łyżki miodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Jackfruita otwórz i przełóż na sitko, odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
- Przygotuj sos: krem kokosowy podgrzej i wymieszaj z miodem.
- Ugotowany ryż wymieszaj delikatnie w dużej misce z jackfruitem oraz sosem kokosowym. Następnie przełóż do miseczek i od razu podawaj.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY