Wege pasztet z soczewicy

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Dzięki wykorzystaniu naszego dania Yummity w stylu peruwiańskim przygotujesz szybki wegetariański pasztet o niesamowitym smaku i konsystencji. Specjalna selekcja przypraw sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 minut (+ 20 minut pieczenia)

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

1 opakowanie Dania w stylu indyjskim
1 jajko
1 łyżka oleju

TIP: Jeśli chcesz, aby danie było w pełni wegańskie, zamiast jajka możesz wykorzystać 1 łyżkę mielonego siemienia lnianego zmieszanego z 2 łyżkami gorącej wody.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Danie przygotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Przygotowane danie zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj jajko i wymieszaj łyżką.
3. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C z opcją góra-dół.
4. Foremkę posmaruj olejem i przełóż do niej masę. Piecz przez 20 minut.
5. Pasztet pokrój po całkowitym wystudzeniu.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY