Warzywa grillowane z sosem BBQ
Soczyście aromatyczne warzywa w delikatnej glazurze z sosu BBQ to doskonały sposób na wegetariańskie danie w amerykańskim stylu! Mogą być zarówno samodzielnym posiłkiem, jak również dodatkiem do grillowanych mięs. Smacznego!
SKŁADNIKI
- 4 łyżki sosu BBQ
- 1 bakłażan pokrojony w plastry
- 1 cukinia pokrojona w plastry
- 3 kolorowe papryki pokrojone w szerokie paski
- 1 kolba kukurydzy przekrojona na 4 części
- 1 łyżka suszonego oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski włóż pokrojone warzywa, polej je sosem BBQ oraz posyp oregano. Dokładnie wymieszaj całość, a następnie odstaw do zamarynowania na 15 minut.
2. Rozgrzej grill, a warzywa rozłóż na tacce do grillowania. Grilluj do miękkości.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY