Poutiny z sosem Mississippi

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Pieczone ziemniaczki o esencjonalnym aromacie ziół i z dodatkiem gęstego sosu Mississippi to niezastąpiony przepis idealny jako dodatek lub główne danie. Wystarczy niecała godzina, a w Twojej kuchni będzie unosił się niesamowity zapach rozmarynu!

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki sosu BBQ Mississipi
  • 1 kg średnich ziemniaków pokrojonych w cząstki
  • 4 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 szalotki pokrojone w pióra
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżeczka soli marskiej gruboziarnistej
  • 4 łyżki parmezanu tartego
  • 1 mała papryczka chili drobno pokrojona bez pestek
  • 1 mały pęczek szczypiorku drobno pokrojonego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W misce wymieszaj rozmaryn, czosnek oraz szalotkę. Dodaj ziemniaki i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim zamarynowane ziemniaki, a następnie posyp je solą morską. Wstaw do piekarnika i piecz do miękkości.
  4. Upieczone ziemniaki przesyp do miski i wymieszaj z sosem BBQ, posyp tartym parmezanem, szczypiorkiem oraz chili.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY