Poutiny z sosem Mississippi
Pieczone ziemniaczki o esencjonalnym aromacie ziół i z dodatkiem gęstego sosu Mississippi to niezastąpiony przepis idealny jako dodatek lub główne danie. Wystarczy niecała godzina, a w Twojej kuchni będzie unosił się niesamowity zapach rozmarynu!
SKŁADNIKI
- 4 łyżki sosu BBQ Mississipi
- 1 kg średnich ziemniaków pokrojonych w cząstki
- 4 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 szalotki pokrojone w pióra
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 łyżeczka soli marskiej gruboziarnistej
- 4 łyżki parmezanu tartego
- 1 mała papryczka chili drobno pokrojona bez pestek
- 1 mały pęczek szczypiorku drobno pokrojonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- W misce wymieszaj rozmaryn, czosnek oraz szalotkę. Dodaj ziemniaki i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim zamarynowane ziemniaki, a następnie posyp je solą morską. Wstaw do piekarnika i piecz do miękkości.
- Upieczone ziemniaki przesyp do miski i wymieszaj z sosem BBQ, posyp tartym parmezanem, szczypiorkiem oraz chili.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY