Muffiny z żółtego jackfruita

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Wegetariańskie muffiny o przepysznym, egzotycznym akcencie żółtego jackfruita i mleczka kokosowego zachwycą wszystkich fanów nieoczywistych słodkości. Przygotowywanie własnych deserów to świetna zabawa, więc do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 puszka żółtego jackfruita odsączonego i pokrojonego w małą kostkę
  • ¼ szklanki mleczka kokosowego
  • 1 szklanka mąki
  • ¼ szklanki cukru
  • 28 g brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Szczypta soli
  • 60 g masła rozpuszczonego
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C. Foremkę na 6 muffin nasmaruj olejem.
  2. Do jednej miski wsyp mąkę, cukier, cukier brązowy, sodę oczyszczoną, sodę oraz wiórki kokosowe. W drugiej misce ubij jajko ze śmietaną i masłem.
  3. Suche składniki dodaj do mokrych i wymieszaj mikserem na wolnych obrotach. Dodaj mleczko kokosowe oraz jackfruita, a następnie drewnianą łyżką wymieszaj masę.
  4. Foremki wypełnij masą do 2/3 wysokości.
  5. Piecz przez około 20 minut. Aby upewnić się czy muffiny są upieczone, włóż wykałaczkę do jednej z nich – jeśli będzie sucha to oznacza, że muffiny są gotowe.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY