Letni omlet z musztardą Dijon
SKŁADNIKI
- 4 łyżki musztardy Dijon Maille
- 200 g brokuła rozdzielonego na różyczki
- 100 g groszku cukrowego
- 50 g fasoli szparagowej
- 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry
- 100 g szparagów
- Garść rzeżuchy
- 8 jajek
- Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W garnku zagotuj wodę i zblanszuj w niej brokuły, groszek cukrowy, fasolę szparagową oraz szparagi. Przełóż na durszlak w celu odcedzenia nadmiaru wody.
- W misce rozmąć wszystkie jajka, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na rozgrzaną patelnie wlej rozmącone jajka i smaż z obu stron, aż jajko się zetnie. Z podanej ilości możesz przygotować 4 mniejsze lub 1 duży omlet.
- Na gotowym omlecie rozsmaruj musztardę i ułóż na nim warzywa, a następnie złóż go na pół.
- Podawaj od razu po przygotowaniu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY