Letni omlet z musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Delikatny, kolorowy posiłek idealny na leniwe, niedzielne śniadanie. Dzięki dużej ilości warzyw omlet jest pełen zdrowych składników, dających energii na cały dzień!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 200 g brokuła rozdzielonego na różyczki
  • 100 g groszku cukrowego
  • 50 g fasoli szparagowej
  • 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry
  • 100 g szparagów
  • Garść rzeżuchy
  • 8 jajek
  • Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku zagotuj wodę i zblanszuj w niej brokuły, groszek cukrowy, fasolę szparagową oraz szparagi. Przełóż na durszlak w celu odcedzenia nadmiaru wody.
  2. W misce rozmąć wszystkie jajka, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej rozmącone jajka i smaż z obu stron, aż jajko się zetnie. Z podanej ilości możesz przygotować 4 mniejsze lub 1 duży omlet.
  4. Na gotowym omlecie rozsmaruj musztardę i ułóż na nim warzywa, a następnie złóż go na pół.
  5. Podawaj od razu po przygotowaniu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY