Francuska kanapka z kozim serem i musztardą Dijon
SKŁADNIKI
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba na zakwasie
- 1 garść młodych liści botwinki
- ½ gruszki pokrojonej w plasterki
- 1 marchewka cienko pokrojona
- 2 plastry koziego sera
- 1 łyżka migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na rozgrzanym grillu lub patelni opiecz kromki chleba.
2. Na wewnętrznej stronie kromek rozsmaruj musztardę, a następnie ułóż na jednej z nich liście botwinki, gruszkę, marchewkę oraz kozi ser. Posyp płatkami migdałów.
3. Ułóż drugą kromkę chleba na wierzchu kanapki.
TIP: Do przyrządzenia kanapki możesz użyć swoich ulubionych warzyw.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY